DUYURUDUR!!
18 Ocak 2020

DUYURU

Karlıova İlçesinde yayım yapan Karlıova Haber Gazetesinde “Karlıova Devlet Hastanesinde bulunan tek doğum doktorunu Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine geçici görevle çektiler” haberi üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Karlıova Devlet Hastanesi bünyesinde 1 İç Hastalıkları Uzmanı, 1 Aile Hekimliği Uzmanı, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ile 7 pratisyen tabip görev yapmaktadır. Karlıova İlçe Sağlık Müdürlüğümüz emrinde 2 pratisyen tabip çalışmaktadır. Ayrıca Karlıova ilçemizde 10 Aile Hekimi görevlerine devam etmektedir. Karlıova ilçemizde tüm Aile Hekimliği Birimlerimiz dolu olup, Aile Hekimi ya da Aile Sağlığı Çalışanı eksiğimiz bulunmamaktadır.

Toplam aktif 23 hekimli Karlıova ilçemizin toplam nüfusu 29650 olup, Karlıova ilçemizde doktor başına düşen hasta sayısı 1289’dur. Bu dönem, Karlıova ilçemizde en fazla doktorun ve sağlık personelinin aktif olarak çalıştığı bir dönemdir.

Karlıova ilçemize atanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, ihtiyaca binaen 1 aylığına geçici olarak ilimiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine görevlendirilmiştir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız, geçici görevlendirme süresinin bitmesi ile birlikte yeniden asli görev yeri olan Karlıova Devlet Hastanesine görevlendirilecektir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımıza Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde göstermiş olduğu özveri ve gayretleri dolayısı ile teşekkür ederiz.